Skip to main content

Fas två!

Min viktkurva!
Som jag har rapporterat tidigare så har jag gått ned 20 kilo på ungefär fyra månader. Jag är riktigt nöjd med det. Och jag har alltså gått ned helt utan att träna eller att följa en specifik diet. Jag har egentligen bara inte ätit lika mycket skräp.
För lite muskler och för mycket fett!
Men jag valde medvetet att inte träna för att se om det var möjligt, vilket det ju alltså var. Nu är det dags för fas två - träning! Så från och med idag så ska jag träna regelbundet på olika sätt. Och här tänkte jag gå igenom lite hur det ska gå till! Jag har skaffat mig en Withings Scale för att kontinuerligt mäta vikt, fettmassa och muskelmassa i kroppen.

Simma

Jag har alltid gillat att simma, och simmar gärna. Det är lite mycket att dona med för att komm aigång. Åka dig, byta om, duscha och så. Men gör jag det på mornarna så fungerar det riktigt bra. Jag brukar simma en kilometer på drygt en halvtimme. Planen är att simma en till två gånger i veckan.
Min rutt runt Bäckby idag

Cykla

Om vädret tillåter så tänker jag cykla också. Jag har fixat RunKeeper till iPhonen och kan följa min framfart. Testade det idag och det funkar bra. Jag cyklade en mil på 34 minuter och det kändes bra. Jag tänkte cykla en till två gånger i veckan beroende på hur jag kommer iväg att simma. Sammanlagt högst tre gånger i veckan ska jag simma eller cykla är tanken.

100 Pushups och 200 Situps

Två andra iPhone-apps är dess som ger en ett program för hur man ska göra armhävningar och situps tre gånger i veckan. En typisk morgonaktivitet helt enkelt. För varje gång så ökar den mängden repetitioner. För varje pass gör man till exempel 10 armhävningar, vila 60 sekunder, 13, vila, 13, vila, 10, vila, 12. Ska bli intressant och se hur det ska fungera och vav resultatet blir. Jag ska ta lite före/efter-foton också förstås.
Önska mig lycka till!