Skip to main content

Snow White and the Huntsman

Ojoj vilken film! Från superfärskingen Rupert Sanders så kommer den förmodligen mest fantastiska regissördebut genom tiderna. Detta är första filmen han gör. Någonsin. Och den är mer välgjord, genomtänkt, välproducerad än i stort set allt annat som kommit ut ur Hollywood de senaste fem åren.
Jag satt och vred mig hela filmen och önskade att Prometheus hade haft en så talangfull regissör - och så är det så pinsamt när Prometheus är regisserad av en helt legendarisk regissör. Pinsamt, Ridley Scott!
Snow White är ett måste-se för ALLA som gillar film. Den är sjukt välskriven, fantastiskt foto, fantastiskt manus, fantastiska karaktärer och helt. Jävla. Underbar. Scenografi. Detta är scenografi som vi inte sett på annat håll än från Guillermo del Toro eller möjligtvis Tim Burton. Men dom har fått en värdig kollega i Rupert Sanders, helt klart.
Och skådespelarna! Charlize Theron gör sin bästa rolltolkning någonsin. Hon vann en oscar för hennes roll i Monster, men som fröken Evil Queen är hon på en helt annan nivå. Chris Hemsworth (Thor) som jägaren är otroligt stark i sin roll, och Bob Hoskins och Ian McShane som dvärgar är minnesvärda. Enda svaga länken, och då menar jag supersvaga, är Kristen Steweart. Känd som Bella i Twilight. Den här flickan kan inte agera. Hon gör inget rätt i hela filmen. Hon har otroligt få rader med dialog, hon ser mest bara förlorad och borttappad och är så missplacerad så det är pinsamt. Hon ska bort från filmvärlden, hon tillför inget.
Mitt förslag hade varit att sätta ditt fantastiska Christina Ricci i stället, hon hade passat klockrent som Snövit. Men - Kristen Stewart till trots så är den här filmen helt jävla underbar som alla måste se!

Slutbetyg

grade: 5Sällan ser man en så sjukt bra film. Detta är en toppoängare med effekter, scenografi, manus, screenplay och skådespelare i absolut världsklass. Grattis Rupert!!